sobota 19. novembra 2016

Materská dovolenka

Čarovné dve slová  "mateská dovolenka". 

Nejedna z nás túži po bábätku. Po krásnom malom ružovom voňavom uzlíčku. Je to nádherný pocit, keď vo vás rastie nový život. Nádherný pocit deväťmesačného čakania, kedy ženské telo prejde nejednou prekážkou.  Či už opuchnuté nohy, boľavé kríže, nespavosť, alebo naopak neustála únava, meniace sa chute, či nálady. A potom nastane ten deň D.

Po optimistických predstavách nastanú krušné chvíle. Neustále tíšenie toho ružového uzlíčka, vstávanie niekoľkokrát za noc, aby ten malý človiečik nebol hladný. Neustále prebalovanie, uspávanie. A to nehovorím o veciach, ktoré sa zatiaľ kopia v dome. Práčka ešte nedoprala a už je nachystaná ďalšia kopa prádla. A keby len jedna. V druhej izbe už čaká na vás žehlenie. A moment aj jesť treba. Tak šup šup rýchlo k hrncom. Inak mimochodom toto je "mateská dovolenka". A ešte treba nakúpiť, upratať a aj mužičkovi sa povenovať :D.

Neviem aký pocit prežívali alebo prežívajú iné mamičky, ale toto obdobie bolo náročné, ale zároveň krásne. No na druhej strane som mala pocit, že moje sivé mozgové bunky, sa buď scvrkli alebo sa úplne vytratili. Nevedela som si spomenúť ani na vec, ktorú som chcela urobiť pred piatimi minútami, nie to včera. A o nervozite ani nehovorím. Na môjho mužíčka som nonstop vrčala. Chudáčik! Nedostatok spánku a neustála rutina robí svoje. 

A každá mamička, ktorá týmto prešla, by vám povedala, že je to normálne. Je to súčasťou tejto etapy života. Preto všetkým mamičkám na materskej dovolenke, ale aj tím, ktoré plánujú ísť na túto dovolenku, prajem veľa trpezlivosti a čo najmenej prebdeným nocí. 

Hand made ŽužuBu 


1 komentár: